Friday, April 16, 2010

Bila kita di atas

2 minggu lepas aku ada bengkel di Kuala Lumpur.Tidoq kat hotel Maytower tingkat 22.Tinggi ooo.

Boring-boring duduk sorang2, aku pun snap 2-3 gambar. Tak cantik langsung, lebih2 lagi kalau hidung tuan pengarah ahmad nisfu pun disnap sekali.

Dari atas aku nampak semua benda kat bawah tu kecik2 saja, tak cantik, jelek. Jalan Masjid India tu nampak comot sangat, berterabur dan tak elok mata memandang.Itu pandangan dari atas. Walhal tadi bila aku kat bawah, oooh indahnya jalan masjid india.
Begitulah realiti hidup manusia. Bila kita dah kat atas, orang yang kat bawah tu serba tak kena, tak bagus, tak berkualiti ,lembab dan yang sewaktu dengannya. Sedangkan kita dulu pun 2x5 saja.
Selalu marah students tak tumpu perhatian dalam kelas, dulu kau pun tidoq waktu kelas Undang2 Cik Harlida.
Selalu marah students tak nak tanya soalan, sedangkan dulu kau pun tak pernah buka mulut tanya soalan.
Selalu marah students hantar assignment lambat, sedangkan dulu berjela-jela alasan kau bagi kat Cik Filzah sebab lambat hantar tugasan Marketing, Jualan, Projek,Consumer Behavior dll.

3 comments:

pkksabah said...

pinjam hang punya statement nak link kat blog aku nehh...

Bidarabiru said...

bang kena minta royalti ni.....

Taher Kasa said...

Bagus le cerita ni, memang kalau orang atasan baca banyak yang kena batang hidung